Llegeixes o què?!

Aquest és un bloc on parlarem sobre lectures i llibres.

dissabte, de desembre 30, 2006

Primera i última

Les de Llegeixes o què?! ens anem “inventant” reptes que després no aconseguim ni per casualitat!

Un dels reptes d’una de les meitats de Llegeixes o què?! per aquest any 2006 (o va ser pel 2005?) era llegir El Canvi, de Miquel Bauçà, llibre inclassificable d’un autor que -amb gran goig i entusiasme per part nostra-, ens havia descobert el nostre amic i poeta Marc Romera.

En la nostra línia del NO-criteri més absolut i, com no podia ser d’altra manera... aquest ha estat un altre repte NO-aconseguit!

Ho intentem pel 2007?

Bé, per anar fent boca, us pengem la primera i l’última paraula definida per en Bauçà...

Abassegar. Sembla que sigui una de les passions majors dels humans.

Zola, Émile. Ha fet molt mal, en el sentit que ha donat un crèdit il·limitat, una carta de noblesa, a la xafarderia. Als catòlics, se’ns ha fet més difícil demostrar que és un flagell, un gros flagell. És el fet d’estar sebollits per la xafarderia allò que ens fa impossible del tot comprendre, per exemple, el que hom diu la Guerra Civil Espanyola. Hem hagut de recórrer a un scholar americà, que l’explica a causa del punt setè del programa fundacional de la Falange. Els jueus, per contra, saben que no poden comptar amb aquests ajuts per explicar AUSCHWITZ o el ghetto de Varsòvia. I continuen gruant. A nosaltres ens ha mancat temps per llençar-nos als braços dels alemanys . És la frenesia de la xafarderia que ens fa fer aquestes coses.
Explícit El Canvi des de l’Eixample.

De la pàgina 9 a la 568... Tot és posar-s’hi, no? Bona entrada d’any i que els vostres reptes us siguin lleus...

Llegeixes o què?!, un bloc per on passar, llegir, comentar, escriure i somriure... També el 2007!

I la foto, un personatge que no desentonaria a El Canvi

5 Comments:

Blogger Martí said...

buscant Kapuscinski descobreixo el vostre bell blog; jo també he trobat excel·lent els Viatges amb heròdot. Aprofito per convidar-vos a fer una passejada per les meves paraules; jo en sóc de poques ja ho veureu.
http://marti58.blogspot.com/

dissabte, 30 de desembre, 2006  
Anonymous Anònim said...

Caram, caram, quin plaer retrobar les dues meitats del llegeixes en forma de blog. És tota una satisfacció veure que encara seguiu amb ganes de fer coses. Vull creure que no va ser el meu pas pel programa el detonant que el va portar a la mort (em sentiria molt culpable si fos així). De fet em vaig quedar amb ganes de tornar-hi, així que em presento voluntari per quan vulgueu i com vulgueu. Petons, molts petons.

dissabte, 30 de desembre, 2006  
Blogger SU said...

Martí,

hem viatjat pel teu bloc i ens ha agradat! Discrepem que només t'agradi el Roald Dahl per a infants i ens ha interessat molt el teu comentari de "Breakfast on Pluto".

Ens llegim!

Un petó!

Su i Anna

dimarts, 02 de gener, 2007  
Blogger Clara said...

Hola Su!
si t'ha de servir de consol, jo tampoc no vaig poder amb "El canvi". Ho haurem de deixar per una altra vida...
Una abraçada

dijous, 04 de gener, 2007  
Anonymous Anònim said...

potrebo, da preverijo:)

dijous, 19 de novembre, 2009  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home