Llegeixes o què?!

Aquest és un bloc on parlarem sobre lectures i llibres.

divendres, de desembre 22, 2006

Lectores i lectors ideals

A vegades, mentre llegeixes un llibre, et sorprens pensant coses com: “aquest autor li encantaria a...”, “En ... devoraria aquesta novel·la”, “he de recordar el nom d’aquest poeta per dir-li a ...” o “aquests contes, la ..., els trobaria infumables!”... A vegades, fas lectures-recomanacions personalitzades sense saber-ho.

Com ja sabeu, un cop cada tres setmanes, una de les meitats de Llegeixes o què?! es posa davant d’una càmera i en parla, de llibres, tot buscant-ne, per a ells, les lectores i els lectors ideals.

Aquest cop, la tongada ha estat de quatre llibres!, ja que la proximitat de les festes nadalenques propicien, amb sort, uns diners extres per a les compres (i els regals!) i un temps de lleure més llarg per a la lectura.

Aquí va la descripció de les lectores i els lectors ideals per als llibres següents:

- Si sou amants del ball i de les biografies. Si us va agradar “All that jazz”. Si voleu conèixer el món de les gires, dels musicals als Estats Units d’Amèrica.... Us agradarà Bob Fosse. Vida y muerte, de Martin Gootfried, d’Alba editorial i traduïda per Marc Rosich (Llegeixes o què?!, a Ràdio Ciutat de Badalona, diumenge 13 de novembre de 2006, Any del NO-Llibre i la NO-Lectura).
- Si busqueu contes irònics i paròdics. Si us agrada llegir literatura dins la literatura. Si us agraden les històries escrites en un estil més aviat minimalista... Us agradarà Bestioles, de Tana Marcé, publicat a l’Editorial Moll.
- Si llegiu poesia. Si llegiu poesia que vol ser "una reflexió sobre l'ésser humà i la seva imparable cretinització materialista". Si llegiu poesia que premien els jurats... Us agradarà Missa pagesa, de Dolors Miquel, editada per Edicions 62 i guanyadora de la cinquena edició del Premi de poesia Sant Cugat a la memòria de l'escriptor i lingüista Gabriel Ferrater.
- Si us agraden les T de Teatre. Si us van agradar fa 15 anys i les heu anat seguint i voleu recuperar els millors moments de la seva carrera teatral. Si voleu xalar de valent amb cinquanta minuts de material extra totalment inèdit... Us agradarà 15, de T de Teatre, un llibret i un dvd editat per Enciclopèdia Catalana i Vernal Media.

Ja sabeu el que toca... A llegir! O no!

Que les festes nadalenques us siguin lleus...



[El text d’aquesta setmana el volem dedicar a l’equip de “Saló de lectura”, perquè sempre ha pensat en nosaltres, lectores i lectors, encara que no tots som “ideals”, és clar!]

La imatge, basada en les portades d’aquests llibres, creació del nostre indispensable crack, Ivan Saez