Llegeixes o què?!

Aquest és un bloc on parlarem sobre lectures i llibres.

dimecres, d’octubre 25, 2006

Preguntes sense resposta

Cadascuna de les meitats de Llegeixes o què?! són tan diferents que, per sort, s’han convertit en complementàries... Sempre s’han suportat a hores convingudes i, en un moment de màxima compenetració, van arribar a parir la idea de Llegeixes o què?!, el programa més estripat de la radiodifusió mundial...

I, ara mateix, on volem anar a parar?

Bé, una de les meitats de Llegeixes o què?! NO hagués anat mai a una xerrada amb el títol següent: “3 tardes de 3 dilluns, 3 joves autors en llengua catalana comparteixen textos i referents literaris”.
L’altra meitat de Llegeixes o què?! hi va anar; concretament, a la xerrada amb els 3 narradors. La primera sessió va ser amb 3 poetes: Àngels Gregori, Núria Martínez i Amadeu Vidal. La darrera serà amb 3 dramaturgs.

Podríem dir-vos que una de les meitats de Llegeixes o què?! s’ha quedat “sense paraules”... però no seria del tot cert, ja que, de fet, el que li ha passat és que s’ha quedat amb tot de preguntes –que no tindran resposta, evidentment– al cap:

- Per què es fa aquesta xerrada enmig mateix de la FNAC (a la secció de narrativa), on sentíem més a la dependenta de les PDA que als narradors en qüestió?
- Per què cap dels narradors escoltava el que deia l’altre?
- Per què en Pere Guixà no té miralls a casa seva que li puguin dir que li faltava un botó a la camisa?
- Per què en Jordi Cabré semblava buscar al fons algú que el vingués a rescatar?
- Per què la Laila Karrouch “es llegeix” quan ha de parlar dels seus referents literaris?
- Per què el noi encantador que col·locava els micros davant de cadascun dels narradors quan li tocava intervenir, no va convidar a participar a algú dels poquíssims assistents a la xerrada?

Però, de què anava tot això?

La meitat menys intuïtiva de Llegeixes o què?! intueix, però, que la xerrada havia d’anar dels referents literaris dels 3 narradors... Com aquesta meitat va arribar tard a la vetllada, només us pot comentar el següent, des del NO-criteri més absolut (com sempre!): que els referents de la Karrouch són els d'escriptors que també han escrit sobre la seva realitat (De Nador a Vic), que els d’en Guixà són més aviat gòtics i que els d’en Cabré són pulcres i polits.

De moment res més, canalla!

La meitat de Llegeixes o què?! amb menys esperit crític –malgrat les aparences– hi tornarà dilluns vinent, perquè no es vol perdre de cap de les maneres la intervenció dels 3 dramaturgs: Pau Miró, Jordi Casanovas i Marta Buchaca (Llegeixes o què?!, a Ràdio Ciutat de Badalona, diumenge 22 de gener de 2006, Any del NO-Llibre i la NO-Lectura).

Llegeixes o què?!, un bloc per on passar, llegir, comentar, escriure i somriure...
La imatge, un collage amb la propaganda de l'activitat