Llegeixes o què?!

Aquest és un bloc on parlarem sobre lectures i llibres.

dimecres, de desembre 13, 2006

Nostàlgia recomanable

Una de les meitats de Llegeixes o què?! comença a tenir una certa edat i, tot i que no se n’amaga gaire, avui ha estat del tot conscient d’allò de... “fa vint anys que tinc vint anys”. UFF!

“La culpable” d’aquest lleu trasbals ha estat la visita a l'exposició Ramon Barnils, periodista de referència, que es pot veure a l'edifici Rambla de la Universitat Pompeu Fabra, a Barcelona, fins demà passat!!!

D’alguns dels textos de l’exposició us n’oferim un petit tast tot seguit, referits evidentment a Ramon Barnils:

És a través del llenguatge que expliquem la realitat, i han de ser les nostres paraules les que han d'expressar allò que entenem o descobrim del món. Fer l’esforç d’escriure correctament vol dir pensar, raonar, argumentar. Quantes vegades estem convençuts d’un pensament i, en escriure’l, ens adonem de com és d'inconsistent! Estripa el paper i torna a començar. Esborrar, corregir, estripar: un activitat necessària que ens ajuda a ser precisos, rigorosos, i a llençar molts paràgrafs idiotes a la paperera. En això també era un mestre.
Xavier Muntanyà

Som bons periodistes quan expliquem coses interessants, de forma correcta, intentant evitar al màxim els errors i els paranys i aspirant a la perfecció. Perfecció tant respecte al que expliquem com a la forma en la qual ho expliquem.
Ep! I si assumim amb responsabilitat i seriositat la nostra capacitat d'intervenir en la cosa pública. I que conste, no caldria ni dir-ho però tal i com està el pati ho diré, que aquesta responsabilitat de la qual parle mai no ha estat renyida ni amb els bars, ni amb la nit ni amb el gintònic. Sobretot si el gintònic és de Bombay.
Vicent Partal

A totes les cases on va viure hi havia desenes de milers de llibres. La lectura no només li servia per combatre el tedi sinó també per formar-se com a persona i com a periodista.
Biel Barnils

La meitat més veterana de Llegeixes o què?! –evidentment, des del seu NO-criteri més absolut– us recomana que la visiteu, que estigueu al cas de la seva itinerància...
Donar-hi un tomb i veure-hi, en viu i en directe, la màquina d’escriure d’en Ramon Barnils, al costat d’un paquet de Ducados, d’un cendrer ple de burilles i d’una corbata de disseny cenetista és una experiència tan nostàlgica com totalment recomanable!!!

Llegeixes o què?!, un bloc per on passar, llegir, comentar, escriure i somriure...

La imatge, detall de l'exposició

1 Comments:

Blogger Biel Barnils Carrera said...

Celebro que us agradés l'exposició.
I tant de bo ara volti per totes les universitats de periodisme dels Països Catalans...

dijous, 14 de desembre, 2006  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home